Menu Content/Inhalt
Uz galveno arrow Auditi
Auditi

Kas ir audits un kāpēc tas ir nepieciešams?

Mēs bieži dzirdam par finanšu un ražošanas sfēru auditiem. Un parasti, ja tāds audita rezultāti ir kļuvuši publiski pieejams, tas nozīme, kas tika atklāts kāds pārkāpums. Parasti tas ir valsts iestāžu rīkots audits, tā mērķis ir atrast iespējami pielaistas kļūdas, panākt to labošanu un uzlikt sodu.
Lai iepriekš noskaidrotu par iespējamām kļūdām un novērst iespējamas nepatīkamas sekas, tiek aicināti privātie auditori, kas veic to pašu darbu ar vienu izņēmumu – viņi nesodīs un neliek labot kļūdas, bet informē par iespējamām sekām.
IT Works piedāvā trīs auditu veidus:
Programmnodrošinājuma (programmatūras) audits, kas iekļauj sevī visas darbstacijas un serveros uzstādītas programmatūras uzskaiti, to analīzi no licenču viedokļa (legāluma pārbaude, ir nepieciešama uzņēmuma grāmatveža palīdzība), kā arī detalizētas atskaites izstrāde.
Tīkla infrastruktūras audits. Šīs audita veids palīdz novērtēt esošo tīkla stāvokli, norādīt uz potenciālām problēmām un atrisināt esošās problēmas. Izmantojot izstrādāto audita atskaiti, uzņēmums var plānot tīkla attīstību un prognozēt veiktu izmaiņu sekas.
Pilns audits. Šīs audits iekļauj sevī abus iepriekš aprakstītus veidus un ļauj novērtēt visu uzņēmuma IT sfēras situāciju. Tas ir ideāls instruments radikālai IT sfēras reorganizācijai